Vertrekt u binnenkort naar het buitenland? Check dan zeker voor uw vertrek of uw bijstandsverzekering dekking voorziet op uw bestemming.

Sinds de aanpassing van de definitie van “rode zone” (waarbij reizen naar landen die in deze zone vallen sterk afgeraden maar niet meer verboden worden), is de kleurcode van uw bestemming niet langer meer bepalend voor de dekking die u via uw bijstandspolis geniet.

Wij raden u wel ten stelligste aan de richtlijnen van en maatregelen opgelegd in het land/regio naar waar u op reis gaat te checken voor uw vertrek (via website van Buitenlandse Zaken), want dit kan een impact hebben op de dekking  waarop u beroep kan doen via uw bijstandspolis.

https://diplomatie.belgium.be/nl

Vertrekt u op reis naar een land/regio die Belgische reizigers toelaat :

U kan rekenen op uw bijstandsverzekering voor technische (voertuig) en medische bijstand in dit land (voor zover deze waarborgen werden onderschreven én binnen de grenzen van de geografische dekking van de polis). Ook de bijstandsaanvragen gelinkt aan COVID-19 zijn gedekt.

Vertrekt u op reis naar een land/regio die Belgische reizigers verbiedt :

Indien u kan bewijzen dat het om een essentiële reis gaat (in het kader van studies, voor professionele verplaatsingen …) dan kan u rekenen op onze bijstandsverzekering voor technische (voertuig) en medische bijstand in dit land (voor zover deze waarborgen werden onderschreven én binnen de grenzen van de geografische dekking van de polis). Ook de bijstandsaanvragen gelinkt aan COVID-19 zijn gedekt.

Opgelet, niet-essentiële verplaatsingen geven geenszins recht op de prestaties voorzien via uw bijstandspolis.