Waarom hebt u een fietsverzekering nodig?

U wil genieten van uw nieuwe fiets, maar vooral uw investering beschermen? Met de Fietsverzekering van DVV krijgt u een schadevergoeding als uw fiets gestolen of beschadigd is. Krijgt u onderweg een lekke band of een platte batterij? Ook dan kan u dankzij de inbegrepen fietsbijstand in heel geografisch Europa op ons rekenen!


Welke waarborgen omvat dit Fietsverzekeringspakket?

 • Diefstal: DVV vergoedt u in geval van diefstal, wereldwijd. Als uw fiets minder dan 2 jaar oud is, vergoeden we de volledige aankoopwaarde.
 • Materiële Schade: uw fiets is beschadigd (waar ook ter wereld) door een val, ongeval, vandalisme of poging tot diefstal? DVV verzekeringen vergoedt de herstellingskosten na aftrek van een franchise.
 • Bijstand: u krijgt bijstand in heel geografisch Europa (zodra u op meer dan 1 km van uw woonplaats bent) in geval van diefstalpanne, vandalisme of een ongeval, zodra u niet meer verder kan rijden.

Franchise

 • Waarborg Diefstal
  Voor een racefiets of een mountainbike bedraagt de franchise 500 euro. Voor alle andere soorten fietsen is er geen franchise in geval van diefstal.
 • Waarborg Materiële Schade
  Voor racefietsen en mountainbikes bedraagt de franchise 125 euro bij een herstelling (500 euro bij totaalverlies). Voor alle andere soorten fietsen is de franchise 50 euro in geval van een herstelling (0 euro bij totaalverlies). 

Vraag hier je offerte

Gegevens fiets

Gegevens fiets

Administratie

Administratie

Andere

Andere

 • Persoonlijke gegevens
 • Gegevens fiets
 • Administratie
 • Andere

Personalia

Naam

Voornaam

Emailadres

Telefoonnummer

Geboortedatum

Straat

Nummer

Bus

Postcode

Gemeente

Gegevens fiets

Type fiets

Stadsfiets, ligfiets, bakfiets, tandem en driewieler: al dan niet elektrisch aangedreven, die autonoom (d.w.z. enkel met motorische ondersteuning) een maximale snelheid van 25km/u kunnen behalen. Ze zijn bedoeld om voornamelijk op de weg te rijden. Mountainbike, crossfiets, gravelfiets: al dan niet elektrisch aangedreven, die autonoom (d.w.z. enkel met motorische ondersteuning) een maximale snelheid van 25km/u kunnen behalen. Ze zijn bedoeld om voornamelijk off road te rijden. Racefiets: al dan niet elektrisch aangedreven, die autonoom (d.w.z. enkel met motorische ondersteuning) een maximale snelheid van 25km/u kunnen behalen. De fiets is geoptimaliseerd op het gebied van gewicht en aerodynamica voor wielrennen op de weg. Speedpedelec die met behulp van trapondersteuning 45km/u behaalt. Motorisch voortbewegingstoestel, o.a. elektrische step, hoverboard, segway, invalidewagen die autonoom (d.w.z. enkel met motorische ondersteuning) een maximale snelheid van 25km/u kunnen behalen.

Merk van de fiets

Factuurwaarde van de fiets

Administratie

Gewenste begindatum van de verzekering

Hier kan je een kopie uploaden van je factuur zodat we een correcte offerte kunnen maken. Niet verplicht.

Bestand toevoegen (optioneel)

Max. size: 512,0 MB

Andere

Hebt u nog een specifieke vraag?

Ik heb het privacycharter gelezen en ga hiermee akkoord


Uitsluitingen en beperkingen

 • De Fietsverzekering van DVV dekt alle types fietsen, al dan niet elektrisch, die zelfstandig (dus zonder te trappen) een maximale snelheid behalen van 25 km/u, met name stadsfietsen, plooifietsen, bakfietsen, racefietsen, mountainbikes, maar ook Speed Pedelecs en gemotoriseerde voortbewegingstoestellen zoals hoverboards, segways of elektrische steps.
 • De Fietsverzekering van DVV kan niet worden afgesloten voor een voertuig dat onderworpen is aan de verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid voor motorvoertuigen.
 • De Fietsverzekering van DVV biedt geen dekking voor huur- of leasefietsen of fietsen die gebruikt worden voor betaald vervoer van personen of voor transport van goederen (bv. bezorgdiensten).
 • We bieden geen bijstand en betalen geen schadevergoeding als de schade al bestond voor de verzekering werd afgesloten. We vergoeden evenmin in geval van opzettelijke schade.
 • Uw fiets en de verzekerde accessoires verminderen in waarde na verloop van tijd. Daarom houdt DVV verzekeringen rekening met een waardeverlies van 1,5% per verstreken maand vanaf de 25e maand na de aankoopdatum, met een maximale waardevermindering van 80%. Uw fiets behoudt dus de eerste 2 jaar zijn aankoopwaarde!
 • De Fietsverzekering is geen onderhoudscontract. Slijtage van de remmen of andere stukken is dus niet gedekt. Schade aan banden of de batterij zijn evenmin gedekt, behalve als die veroorzaakt is in combinatie met andere gedekte schade.
 • Als de fiets onbewaakt wordt achtergelaten, moet hij aan een vast bevestigingspunt worden vastgemaakt met een gecertificeerd slot ART 2 sterren of Sold Secure Gold/Silver. Onder bevestigingspunt verstaan we een vast, onbeweeglijk en onbeweegbaar deel, in steen, metaal of hout en waarvan de fiets niet los kan komen of losgemaakt kan worden, zelfs niet door hem op te tillen.

Goed om te weten

 • ** De fiets mag de snelheid van 25 km/h niet overschrijden door de kracht van de motor alleen (zonder trapondersteuning).
 • *** U hebt minstens één contract bij DVV in 3 van de volgende 4 types verzekeringen: auto, woning, familiale en leven.
 • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
 • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
 • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 – Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel – RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 – BIC GKCCBEBB.