Wat is een familiale verzekering?

Een familiale verzekering komt tussen als u, een inwonend gezinslid of een huisdier een ongeval veroorzaakt. Hebt u geen partner of kinderen? Ook dan is het verstandig om een familiale verzekering te nemen!

Stel dat u met uw winkelwagen per ongeluk een geparkeerde wagen ramt met heel wat blikschade als gevolg. Of dat u met uw fiets iemand aanrijdt. Of dat uw hond de buurman bijt. Voor dergelijke gevallen hebt u een familiale verzekering.

Familiale verzekering
BASIS
€ 5,66*
/maand
Burgerlijke aansprakelijkheid
Persoonlijk advies
Vrijstelling
Familiale verzekering
BASIS+
€ 8,12*
/maand
Burgerlijke aansprakelijkheid
Rechtsbijstand
Persoonlijk advies
Vrijstelling
Familiale verzekering
OPTIE+
€ 10,16*
/maand
Burgerlijke aansprakelijkheid
Rechtsbijstand
Persoonlijk advies
Zonder vrijstelling (1)
Toevertrouwde goederen (2)
BOB waarborg (3)

* Basispremie voor een gezin zonder toepassing van kortingen. Ontdek je voordeel via onze simulator!
(1) U betaalt geen vrijstelling als de materiële schade meer dan 265 euro bedraagt.
(2) We vergoeden schade aan geleende spullen, bijvoorbeeld de hogedrukreiniger die u hebt geleend van uw buurman en die niet meer werkt nadat u hem hebt laten vallen. We vergoeden eveneens materiële schade aan een zaal die u huurt voor bijvoorbeeld een familiefeest of aan een vakantieverblijf
(3) We vergoeden schade aan de auto van een derde of van een vriend waarmee u als BOB rijdt, bijvoorbeeld als u met diens auto tegen een paal rijdt.

Vrijstelling

  • Voor lichamelijke schade is er geen franchise. Voor materiële schade bedraagt de franchise 265 euro.
  • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van 2020 en evolueren (met uitzondering van Rechtsbijstand) met de index van de consumptieprijzen.

Uitsluitingen en beperkingen

  • U bent niet gedekt als u een ongeval hebt met een autonoom voertuig dat op autonome manier meer dan 25km/u rijdt. Voor elk ander voertuig (elektrische rolstoel, hoverboard, elektrisch skateboard, elektrische fiets, elektrische step …) dat door mechanische kracht niet sneller rijdt dan 25 km/u vergoedt de familiale verzekering schade aan derden. Motorfietsen van klasse A en bijvoorbeeld fietsen van de klasse Speed Pedelec die autonoom maximaal 45 km/u kunnen halen, blijven echter wel onderworpen aan de verplichte verzekering BA Bromfiets.
  • Bent u zelf gekwetst? Dan kan u geen beroep doen op de familiale verzekering. Om uzelf te verzekeren tegen lichamelijke schade kan u een verzekering Ongeval Privéleven afsluiten.
  • De lichamelijke en de materiële schade zijn gelimiteerd tot respectievelijk 27.895.341 euro en 5.579.068 euro.

Goed om te weten

  • De familiale verzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Kom langs of bekijk hier:
  • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.
  • De familiale verzekering is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel – RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB – een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Skiën in Italië

Vanaf 1 januari 2022 eist Italië een attest van verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor reizigers die gaan skiën (of andere wintersporten) in italië.

Hiervoor kan je met ons contact opnemen, dit zit namelijk mee in je familiale verzekering opgenomen. Wij kunnen je een Engelstalig verzekeringsattest bezorgen. Daarmee kan je aantonen dat je verzekerd bent voor schade die je zou berokkenen aan derden op de skipiste.