E-Step: welke verzekeringen heb je nodig?

Vorig jaar werd door het verkeersinsituut Vias meer dan 1.000 ongevallen (of 3 per dag) geregistreerd met een e-step. Vermoedelijk ligt het werkelijk aantal een stuk hoger. Maar welke verzekeringen heb je nu eigenlijk nodig om je in te dekken bij een ongeval met je e-step?

Familiale verzekering

Veroorzaak je een ongeval waarbij je zelf in fout bent, dan dekt de familiale verzekering de schade aan derden, zowel de materiële als de lichamelijke schade. De schade die je zelf hebt, zal via de familiale verzekering niet vergoed worden. Let wel: de e-step mag autonoom niet sneller rijden dan 25 km/u.

Lichamelijke ongevallenverzekering

Kom je ten val met je e-step dan zal de lichamelijke ongevallenverzekering je lichamelijke letsels vergoeden. Wat zit nu in zo’n verzekering?
– behandelingskosten (vanaf 2.500 euro)
– blijvende invaliditeit (vanaf 10.000 euro)
– overlijden (vanaf 5.000 euro)
Wist je dat je reeds vanaf slechts 3,71 euro per maand je jezelf en je hele gezin kan indekken voor alle ongevallen in het verkeer

Materiële schade en Bijstand

Je wil genieten van je nieuwe e-step, maar vooral je investering beschermen? Met de Fietsverzekering van DVV krijg je een schadevergoeding als je e-bike gestolen of beschadigd is. Krijg je onderweg een lekke band of een platte batterij? Ook dan kan je dankzij de inbegrepen fietsbijstand op ons rekenen! 
Voor een e-step met een aankoopprijs van 800 euro betaal je 72,92 euro per jaar voor een wereldwijde dekking tegen diefstal en materiële schade.