Brandverzekering eigenaar of huurder

Met de brandverzekering van DVV verzekeringen haalt u een uitgebreide bescherming in huis. Of u nu huurt of eigenaar bent van een appartement of huis, met onze verzekering bent u zeker van ruime basiswaarborgen:

 • schade door brand en aanverwante gevaren zoals blikseminslag of schade door kortsluiting
 • schade door storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk
 • waterschade als bijvoorbeeld uw leidingen of dak lekken
 • glasbreuk, ook bij zonnepanelen
 • schade aan anderen door uw gebouw, bijvoorbeeld door afgewaaide dakpannen
 • schade door overstroming
Promo
Huurder appartement
Max. 2 slaapkamers
3 MAANDEN CADEAU *
Jongerenvoordeel tot 36 jaar!
Aansprakelijkheid huurder
Rechtsbijstand
Inboedelverzekering
Zonder vrijstelling (1)
Optie media (2)
Promo
Huurder
Brandverzekering
3 MAANDEN CADEAU *
Jongerenvoordeel tot 36 jaar!
Aansprakelijkheid huurder
Rechtsbijstand
Inboedelverzekering
Optionele waarborgen
Zonder vrijstelling (1)
Optie media (2)
Optie diefstal (3)
Optie huurder (4)
Optie voertuig (6)
Onrechtstreekse verliezen (7)
Optie Familiale
Promo
Eigenaar
Brandverzekering
3 MAANDEN CADEAU *
Jongerenvoordeel tot 36 jaar!
Schade aan uw gebouw
Rechtsbijstand
Inboedelverzekering
Optionele waarborgen
Zonder vrijstelling (1)
Optie media (2)
Optie diefstal (3)
Optie zwembad (5)
Optie voertuig (6)
Onrechtstreekse verliezen (7)
Optie tuin (8)
Optie Business (9)
Optie Werken (10)
Optie familiale

Uitsluitingen en beperkingen

 • Voor de tussenkomst van de slotenmaker vergoeden we tot maximaal 260 euro.
 • Schade door water dat binnendringt via deuren, vensters, verluchtingsgaten of andere openingen in het gebouw betalen we niet terug.
 • Laptops, tablets, LED en Smart TV’s van minstens 19 inch zijn alleen verzekerd voor de basisrisico’s. Als u ze tegen alle risico’s wil verzekeren (bijvoorbeeld als u het toestel laat vallen), dan kiest u de Optie Media.

Franchise

Bij de DVV-brandverzekering ‘Eigenaar’ en/of ‘Huurder’ bedraagt de franchise 265 euro.
De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van 2020 en evolueren (met uitzondering van Rechtsbijstand) met de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten

 • *25% korting (overeenkomstig met 3 maanden gratis) op de 1ste jaarpremie van een nieuwe woningverzekering Cocoon Flex of Cocoon Start geldig voor jongeren tot en met 35 jaar. Dit tijdelijke aanbod is geldig met of zonder extra opties op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt.
 • De DVV-brandverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs in één van onze kantoren of bekijk hier:
 • Brandverzekering voor eigenaars of huurders van een huis  (Cocoon Flex):
 • Brandverzekering voor huurder van een appartement (Cocoon Start):
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.
 • De verzekeringen Cocoon Flex en Cocoon Start (formule Cocoon Flex) zijn verzekeringsproducten van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel – RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB – een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

(1) Als u de Optie Engelse franchise kiest, betaalt u geen franchise als de schade meer bedraagt dan het franchisebedrag (265 euro), exclusief de onrechtstreekse verliezen. Bijvoorbeeld: u hebt 750 euro schade. In dat geval wordt u vanaf de eerste eurocent vergoed dankzij de Optie Engelse franchise. Hebt u maar 120 euro schade? Dan kan u niet rekenen op tussenkomst.
(2) Stel dat u in een moment van onoplettendheid koffie morst op het toetsenbord van uw laptop… Of dat de tv van uw kotstudent per ongeluk op de grond belandt. Vaak is de schade zo groot dat u een nieuw toestel moet kopen.
(3) De Optie Diefstal komt tussen voor de volgende schade: schade aan inboedel door diefstal of inbraak, diefstal van inboedel (tot 10.000 euro per voorwerp), diefstal van tuinmeubelen en barbecues buiten het gebouw tot 2.500 euro, diefstal van juwelen (tot 10.000 euro), diefstal van waarden tot 2.500 euro, diefstal met inbraak van inboedel die tijdelijk verplaatst is naar een ander gebouw, bijvoorbeeld spullen die u meeneemt op reis en die uit uw vakantiewoning of hotelkamer gestolen worden tot 7.500 euro.
(4) U en medehuurders die vermeld staan in het huurcontract zijn verzekerd tegen een geschil met de eigenaar (tot 7.500 euro), lichamelijke schade van iedereen die u helpt verhuizen (tot 2.500 euro) of als u uw werk verliest (financiële hulp van 1.000 euro om uw huur te betalen).
(5) U krijgt een verzekering bij schade aan uw buiten- of binnenzwembad, ingewerkte buitenjacuzzi of zwemvijver (tot 15.000 euro*).
(6) Uw auto, motor van meer dan 50 cc, caravan, aanhangwagen en plezierboot zijn gedekt (tot 15.000 euro*) als ze beschadigd zijn door brand, blikseminslag, storm enz.
(7) Met deze optie vergoeden we uw bijkomende verliezen, kosten en nadelen na een schadegeval zonder dat u die kosten moeten bewijzen. Uw schadevergoeding wordt dan met 10% verhoogd (na aftrek vrijstelling), met een maximum van 12.000 euro. 
(8) Als uw tuin, aanplantingen, buitenspeelgoed, trampoline, vijver, tennis- of golfterrein beschadigd zijn, dan ontvangt u tot 5.000 euro* schadevergoeding, ook bij schade veroorzaakt door bijvoorbeeld everzwijnen. Ook bodemsanering door een lekkende stookolietank is verzekerd (tot 10.000 euro*).
(9) Als u een professionele activiteit uitoefent op het verzekerde adres is de inhoud voor deze activiteit ook verzekerd. U wordt dan vergoed tegen nieuwwaarde in geval van schade.
(10) Als u op het verzekerde adres bouw-, verbouwings- of renovatiewerken laat doen door een vakman die is ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, dan is de materiële schade door een schadegeval gedekt (tot maximaal 10.000 euro*).