Wat is een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid?

Een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid is in België wettelijk verplicht zowel voor een nieuwe als voor een tweedehands auto. Als u een ongeval veroorzaakt, vergoedt uw verzekering de schade die u veroorzaakt aan derden, maar niet de schade aan uw eigen auto.

Wat is een Mini Omniumverzekering voor uw auto?

De autoverzekering Mini Omnium dekt uw nieuwe of tweedehands auto bij schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en bijkomende gevaren zoals aanrijding met dieren en kettingbotsing, maar niet als u een ongeval veroorzaakt of bij vandalisme. Het is de ideale oplossing voor een auto van maximaal 6 jaar oud. Het is een goed compromis tussen de verplichte autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en de Full Omnium.

Wat is een Full Omniumverzekering voor uw auto?

Een Full Omniumverzekering is een bijkomende verzekering bovenop uw autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA). Een Full Omnium komt tussen voor schade aan uw auto. Dat is niet het geval bij de autoverzekering BA die enkel schade aan de tegenpartij vergoedt. Zeker bij een nieuwe of recente auto doet u er goed aan om een Full Omniumverzekering te nemen!

Autoverzekering
Basis
2 MAANDEN CADEAU *
Burgerlijke aansprakelijkheid
Rechtsbijstand
Inboedelverzekering
Zonder vrijstelling (1)
Optie media (2)
Autoverzekering
Mini omnium
2 MAANDEN CADEAU *
Burgerlijke aansprakelijkheid
Rechtsbijstand
Bijstand na ongeval
Diefstal
Brand
Glasbreuk
Natuurkrachten
Autoverzekering
Full omnium
2 MAANDEN CADEAU *
Burgerlijke aansprakelijkheid
Rechtsbijstand
Bijstand na ongeval
Diefstal
Brand
Glasbreuk
Natuurkrachten
Eigen schade
Vandalisme

Pluspunten bij DVV verzekeringen

 • DVV Stars: met dit getrouwheidsprogramma belonen we u als u schadevrij rijdt. U kan die DVV Stars nadien inzetten als een soort joker voor uw auto-, woning- of familiale verzekering.
 • Drive for Life: 60-plussers zijn bij ons zeker dat we hun autoverzekering nooit opzeggen. 
 • EcoMobility: u betaalt tot 20% minder op uw autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid als uw auto weinig CO2 uitstoot**!
 • Mogelijkheid om de basiswaarborgen uit te breiden: kies slimme opties zoals een omniumverzekering, reisbijstand of rechtsbijstand.

Uitsluitingen en beperkingen

In de volgende gevallen verhalen we onze onkosten bij de verzekerde:

 • De waarborg is opgeschort omdat de premie niet betaald is. 
 • Er wordt opzettelijk informatie weggelaten of er werd verkeerde informatie opgegeven bij de aanvraag van de verzekering.
 • Het ongeval is opzettelijk veroorzaakt door de verzekerde.
 • De bestuurder rijdt onder invloed of in een gelijkaardige toestand die het gevolg is van het gebruik van stoffen andere dan alcohol.
 • De bestuurder neemt deel aan een niet-toegelaten snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsrit of -–wedstrijd.
 • Het voertuig wordt bestuurd door een persoon die niet aan de wettelijke voorwaarden voldoet: niet de vereiste leeftijd, geen rijbewijs of vervallen recht op sturen.
 • De wagen heeft geen geldig keuringsbewijs.
 • Het contractueel of reglementair aantal vervoerde personen is overschreden.
 • De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt geen schade aan uw eigen voertuig. Daarvoor hebt u een omniumverzekering nodig. 
 • De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt geen lichamelijke schade van de bestuurder die aansprakelijk is voor het ongeval.

Goed om te weten

 • * 2 maanden gratis + 10 maanden betalend op de 1ste jaarpremie van een nieuwe autoverzekering Mobility bij intekening tussen 01/04 en 30/04/2022 inbegrepen. Dit tijdelijk aanbod is geldig op alle waarborgen van een nieuw contract voor een autoverzekering Mobility (Burgerlijke Aansprakelijkheid, Mini Omnium, Full Omnium, maar ook DVV Assistance, Glasbreuk, Bestuurder en Rechtsbijstand), indien geen enkele bestuurder de voorbije 5 jaar een ongeval in fout heeft gehad. Aanbod geldig mits aanvaarding van het risico.  
 • **De EcoMobility-korting (CO2-voordeel) kan alleen toegekend worden aan nieuwe Mobility-polissen of bij wijziging van het voertuig in een bestaande Mobility-polis. De benzine- en hybride benzinevoertuigen die minder dan 130g/km CO2 uitstoten, de diesel- en hybride dieselvoertuigen die minder dan 115 g/km CO2 uitstoten (NEDC-norm die u vindt op het gelijkvormigheidsattest of uw bestelbon) en de elektrische voertuigen komen in aanmerking voor deze korting.
 • De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is wettelijk verplicht. Ze wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs in één van onze kantoren of bekijk hier:
 • De autoverzekering Mobility is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel – RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB – een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.